Magyarország
interaktív térképe a
9500ft (2900m) alatt
érintett eseti légterekről

 

Tisztelt Hölgyem / Uram! 

Ezúton szeretném tájékoztatni, hogy az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison 2010. április 26.- 2010. május 07 között nemzetközi gyakorlat kerül megrendezésre. A gyakorlat során a résztvevő állomány a repülési feladatokra kijelölt légtereket használja. 

A gyakorlat idejére a közlönyben megjelent TRA-któl eltérő eseti légterek lettek kijelölve, amelyekben kis magasságú repülések is vannak tervezve.

Jómagam is repülök motoros illetve vitorlázó repülőgéppel, és tudom, sajnos nem minden  alkalommal illetve repülőtéren van lehetőség a NOTAM-ok részletes tanulmányozására.

A megszokottól eltérő ideiglenesen kijelölt légtérek miatt kérek mindenkit, fokozottan tanulmányozza az adott napi NOTAM-okat, ezzel is megelőzendő az esetleges konfliktusok, légtérsértések, veszélyes megközelítések kialakulásának esélyét.

Kérek minden címzettet, hogy repüléssel foglalkozó társaink körében terjessze az információt, ha van rá lehetősége, tegye közzé repüléssel foglalkozó honlapján, nyomtatva helyezze el a hangárban vagy  hívjuk fel egymás figyelmét a megszokottól eltérő változásokra.

A légterek elhelyezkedése a mellékelt képek segítségével tanulmányozható.

A csatolt ".kmz" kiterjesztésű file Google Earth  programmal használható.

Az esetlegesen felmerülő kérdésekre emailben szívesen adok tájékoztatást.

Segítségüket előre is köszönöm.

Tisztelettel:

Imricskó István őrgy.

MH.59. SZDRB.

RMF Kik. rlg. vez.

 

mellékletek:

 1. Kecskemet-LO_MID_HI.JPG

 2. LION-LO_HI.JPG

 3. TRA-21ABCDE.JPG

 4. TRA-23ADE.JPG

 5. Load_Diffuser_2010.kmz

 6. Temp_Landing_Bases_sorted.kmz

 7. MAOP_11_unclass.xls
  .

 8. Polgarmesteri_ertesito.doc

 9. (ez a levél)